CVC отпада от надпреварата за придобиване на Toshiba

Японският гигант твърди, че офертата на CVC не е включвала достатъчно подробности

CVC отпада от надпреварата за придобиване на Toshiba

Снимка: БТА

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Toshiba Corp отхвърли предложението за придобиване от компанията за дялово инвестиране CVC Capital Partners, посочвайки, че офертата не е включвала достатъчно подробности, така че да бъде обмислена, съобщава Reuters. Японската корпорация заяви, че CVC не е предоставила конкретна информация за наддаващата група и за бизнес плана след придобиването.

„Тъй като предварителното предложение не включва необходимата информация, Бордът стигна до заключението, че не е възможно да го оцени“, обяви Toshiba.

От CVC отказаха да коментират темата.

По-рано този месец CVC предложи 20 млрд. долара на Toshiba, за да я придобие, а след това да свали компанията от борсата и да я направи частна.

В сегашното изявление на корпорацията се посочва още, че Toshiba не е съгласна с позициите на CVC, че статутът й на публична компания пречи на изграждането на корпоративна стойност. Тя обяви, че е горда, че е възстановила присъствието си в първата секция на борсата в Токио след финансовите си проблеми преди няколко години, и вярва, че настоящата ѝ акционерна структура е подходяща.

Япoнcĸaтa ĸoмпaния беше paзтъpceнa oт paзлични cъбития пpeз пocлeднитe гoдини. Πpoблeмитe ѝ ecĸaлиpaxa пpeз 2015 г., ĸoгaтo избyxнa cĸaндaлът c фaлшифициpaнитe oтчeти и завишената c нaд 1.2 млpд. дoлapa пeчaлбa. B гoдинитe cлeд тoвa ĸoнглoмepaтът ce paздeли c oгpoмнa чacт oт дeлa cи в пpoизвoдcтвoтo нa NАND чипoвe, пpoдaдe бaнĸpyтиpaлoтo cи ядpeнo звeнo Wеѕtіnghоuѕе, ĸaтo зaгyби и пoзиции в дpyги тexнoлoгични cфepи.

Отказът за CVC обаче отваря вратите за Японската инвестиционна корпорация (JIC) и Norinchukin Bank, които също са в битката за придобиването на Toshiba.

Коментари: 0