„ДаллБогг: Живот и Здраве“ получи лиценз за пенсионен фонд

Дружеството ще бъде десетото на българския пазар, като досега предлагаше само застрахователни услуги

„ДаллБогг: Живот и Здраве“ получи лиценз за пенсионен фонд

Снимка: ДаллБогг Живот и Здраве

996 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

„ДаллБогг: Живот и Здраве“, който досега участваше на българския пазар само със застрахователния си бизнес, вече има лиценз за пенсионен фонд. Комисията за финансов надзор съобщи, че е издала лиценз на „Пенсионноосигурително дружество ДаллБогг: Живот и Здраве“, което обаче все още е в процес на учредяване. Когато това се случи, дружеството ще е десетото на пазара, което ще предлага пенсионноосигурителни услуги.

Пенсионната лицензия дава право на дружеството да извършва дейност по допълнително пенсионно осигуряване след получаване на разрешение от Комисията за финансов надзор за управление на фонд за допълнително пенсионно осигуряване. Разрешението се издава за всеки фонд поотделно.

В решението на КФН, подписано от председателя на Комисията Бойко Атанасов, се посочва, че представеното от компанията заявление и приложените документи отговарят на изискванията на Кодекса за социално осигуряване. То обаче може да бъде обжалвано пред Административен съд–София област в четиринадесетдневен срок от съобщаването му.

По данни на КФН "ДаллБогг: Живот и Здраве" отчита най-големия на пазара в България ръст на приходите за 2020 г. – 40%. На този фон шест от десетте най-големи компании в общото застраховане са регистрирали спад на приходите си през изминалата година.

Коментари: 0