Директорът на British Telecom напуска насред съкращения на 13 000 човека

Негов наследник ще встъпи през втората половина на годината

Директорът на British Telecom напуска насред съкращения на 13 000 човека
Главният изпълнителен директор на BT Group (бившата British Telecom) Гавин Патерсън ще се оттегли по-късно тази година, като заяви, че е необходима промяна в ръководството на телекомуникационната компания.

Патерсън, който ръководи BT в продължение на почти пет години, а преди по-малко от месец той обяви съкращения на 13 000 работни места в опит да се справи с големия натиск върху бизнеса. Компанията не успява да достигне целите си за приходи и прогнозите за следващите години не вещаят ръст на печалбата, което изпрати акциите й до близо 6-годишно дъно.

Председателят Жан дьо Плеси каза, че Бордът напълно подкрепя стратегията на Патерсън, но е необходим нов лидер.

Търсенето на наследник на Патерсън вече е започнало, обявиха от компанията, и се очаква той да встъпи през втората половина на годината.

Патерсън заяви, че е "изключително горд" от постигнатото от бившия телекомуникационен монополист, включително прехвърлянето на няколко милиарда паунда в разпространение на спортно съдържание, купувайки най-големия британски мобилен оператор ЕЕ и трудно постигнатото споразумение за създаване на по-голяма независимост за мрежите й Openreach.

Но признанието, че измама е оставила 530 милиона лири "дупка" в италианския бизнес, в съчетание с рязкото забавяне на търсенето от страна на клиенти от публичния и корпоративен сектор, принуди 50-годишният изпълнителен директор да намали очакваните цели през 2017 г.
Коментари: 0