DisplayMate обяви най-добрия смартфон екран, правен досега

Без изненада, устройството е на Samsung

DisplayMate обяви най-добрия смартфон екран, правен досега

Снимка: БТА

Компанията DisplayMate обяви кой е най-добрият и ярък смартфон екран, произвеждан досега. Може би няма да е изненада за никого, че той е на Samsung – за новия телефон на компанията Galaxy S10. 

Експертите са анализирали в дълбочина представянето на 6.1-инчовия OLED дисплей на S10 и са заключили, че притежава рекордно висока цветова прецизност и висока яркост, освен всички останали предимства. 

Galaxy S10 има абсолютна точност на цветовете, която е „визуално неразличима от перфектна“, казват от DisplayMate. От там добавят, че същото се отнася и за контраста на изображенията. 

Телефонът постига и най-високата яркост за OLED смартфон – 804 нита, както и най-висока яркост на дисплея – 1215 нита. Важно е да се отбележи и изключително ниската степен на отразяване на екрана, високия контраст на амбиетното осветление, както и много малките вариации на яркостта цветовете при промяна на ъгъла на гледане. 

Казано накратко, всеки отделен проблем, присъщ на OLED дисплеите, в този случай е сведен до минимум, а всички силни черти са изцяло показани, пише Mashable. Galaxy S10 е по-добър както от iPhone XS Max, така и от Galaxy S9, изтъкват критиците от DisplayMate. 
Коментари: 0