Тръмп пристигна в Давос да защити „Америка на първо място”

Американския лидер обаче го очаква трудна публика

Тръмп пристигна в Давос да защити „Америка на първо място”

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп пристигна в швейцарския град Давос, за да вземе участие в Световния икономически форум и да защити своята стратегия „Америка на първо място” (America First), пише Business Insider. Същевременно обаче се очаква той да призове за по-честна, реципрочна търговия между САЩ и съюзниците им.

Американският лидер ще бъде в Давос днес и утре, като през втория ден се очаква да изнесе ключова реч пред събралите се бизнес и политически лидери.

Тръмп, който никога не е бил канен на Световния икономически форум като бизнесмен, ще бъде първият американски президент, отишъл в Давос след Бил Клинтън през 2000 г. насам. Така американският държавен глава има шанс да се срещне със същите високопоставени „глобалисти”, които критикуваше по време на предизборната си кампания през 2016 г.

Тръмп обаче го очаква трудна публика. В сряда редица политически лидери се изказаха срещу протекционизма, косвено или по-пряко визирайки външната политика на САЩ при Тръмп, както и решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

Коментари: 0