Dronamics успешно кацна на БФБ и набра 6 млн. лв.

Акциите на дружеството са презаписани близо 4.5 пъти

Dronamics успешно кацна на БФБ и набра 6 млн. лв.

Снимка: Dronamics/ Website

2126 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

„Дронамикс Кепитъл“ – специално създаденото дружество за първичното публично предлагане на Българската фондова борса на стартъпа за безпилотни карго дронове Dronamics – успешно набра максималните почти 6 млн. лв. при дебюта си като публична компания. По време на аукциона акциите на дружеството са презаписани почти 4.5 пъти, съобщават от БФБ. 

Инвеститорите подкрепиха бъдещата промяна в световния бизнес модел на въздушния превоз на товари, която ще дойде на крилете на Dronamics“, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Припомняме, че „Дронамикс кепитъл“ е дружество, регистрирано с конкретна цел – да набере средства от борсовия сегмент BEAM, които след това да инвестира в регистрираната във Великобритания Dronamics Global. 

Борсата допусна до търговия временна емисия акции, издадена от „Дронамикс Кепитъл“ с цел
осъществяване на първично публично предлагане на 5 334 081 бр. акции. Това е шестото успешно IPO на пазара за малки и средни предприятия BEAM за тази година.

Припомняме, че бeзпилoтният тoвapeн caмoлeт Вlасk Ѕwаn („Чepeн лeбeд“) на компанията ще бъде представен на летище София, след като концесионерът на аеропорта „Соф Кънект“ и Drоnаmісѕ сключиха меморандум за съвместни проекти. Πo вpeмe нa cъбитиeтo, eĸипът нa компанията щe aнoнcиpa и плaнoвeтe cи зa paзшиpявaнe нa дeйнocттa и paзpacтвaнe в cвeтoвeн мaщaб.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg