ЕК започва наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите

Това бе обявено от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов

ЕК започва наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите
2537 ~ 1 мин. четене
Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите, каза пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Законът беше приет от 43-тото Народно събрание, но президентът Румен Радев му наложи вето.

Заради разпускането на парламента той остана за новото Народното събрание и процедурата трябва да бъде задействана отначало.

"ЕК на базата на това наложено вето и неприемането на този закон за концесиите стартира наказателна процедура и единствения шанс да я избегнем е по-бързото внасяне на законопроекта в българския парламент. Това ще бъде инициатива и на всички останали парламентарни групи, защото не искаме България да бъде обвързана с едно решение на президента за въвеждането на една наказателна процедура", посочи Цветанов.

"Тук искам да подчертая, че президентът отчита това като едно сериозно предизвикателство и както той, така и изпълнителната власт ще направим всичко възможно да избегнем тази наказателна процедура, която се подготвя в момента в ЕК", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.
Подкрепи Economic.bg