„Енери БГ 1“ ще строи фотоволтаична централа в Хасково

Централата ще създаде 50 работни места в региона

„Енери БГ 1“ ще строи фотоволтаична централа в Хасково

Снимка: Unsplash

Общинският съвет на Хасково издаде предварително одобрение за изграждането на фотоволтаична централа край селата Книжовник и Долно войводино. Инвеститорът, който ще строи централата е „Енери БГ 1“, което е проектно дружество на австрийския холдинг Enery Development GmbH.

Фотоволтаичаната централа се очаква да генерира 560 000 000 KWh чиста енергия и да спести 650 000 тона емисии на въглероден диоксид годишно, съобщава Никола Газдов, главен изпълнителен директор на „Енери БГ 1“.

„Енери БГ 1“ се занимава с инвестиции в проекти и активи за възобновяеми енергийни източници, според данните за компанията в Търговския регистър, предава seenews. Базираната във Виена Enery Development, основана през 2019 г., е инвестиционна компания за инфраструктура за възобновяема енергия, която предоставя чиста енергия на своите клиенти.

По думите на Газдов централата ще осигури работни места на 50 души в региона, а изграждането на фотоволтаичната централа ще продължи от 7 до 12 месеца в зависимост от метеорологичните условия.

Коментари: 0