Facebook пуска приложението Instagram Lite в 170 страни

През изминалата година Instagram се превърна в спасителен пояс за мнозина

Facebook пуска приложението Instagram Lite в 170 страни

Снимка: Facebook

732 ~ 1 мин. четене

Растежът за Facebook идва от развиващия се свят и затова социалната мрежа днес направи още един ключов ход за по-добро обслужване на потребителите в тези страни. След близо три години планиране, Facebook пуска днес приложението Instagram Lite - по-малко интензивна за данни и съхранение версия на популярното приложение за снимки и видео за Android.

То ще заема само 2MB на телефона и ще започне да се предлага в 170 страни от днес, с фокус върху развиващите се пазари.

Това ново приложение за Android е предназначено да осигури на хората, живеещи в селски и отдалечени общности, висококачествено изживяване в Instagram, използващо минимални данни.

През изминалата година Instagram се превърна в спасителен пояс за мнозина, за да се свържат с близки или да намерят кратък момент на вдъхновение в снимки на приятели.

И все пак за милиони хора достъпът до тези дневни дози връзка и забавление не е толкова прост. Много от свързаните региони не притежават най-модерните мобилни устройства, стабилни интернет мрежи или достъпни планове за данни, необходими за бързо доставяне на богати на данни видеоклипове и изображения, намерени в Instagram.

Например, само около 50% от домакинствата в Индия имат достъп до интернет. „Независимо къде се намират, хората искат да бъдат забавлявани и вдъхновявани от тези, които обичат“, пишат от Facebook и е трудно да се направи това в Instagram с телефон от начално ниво, който има ограничения за съхранение.

Instagram Lite стартира с всички основни функции около редактирането, споделянето и гледането на снимки и видеоклипове, както и възможността за добавяне на стикери, създаване и прегледи на Stories, IGTV и алгоритмите за откриване и препоръчване на Explore.

Коментари: 0