Феновете може да прескочат iPhone 13

Apple сигнализира за забавяне на търсенето

Феновете може да прескочат iPhone 13
10779 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Apple Inc., която страда от глобалната криза на предлагането, сега се сблъсква с различен проблем – забавяне на търсенето, предава Bloomberg. Компанията е съобщила на доставчиците си на компоненти, че интересът към серията iPhone 13 е отслабнал, твърдят запознати с въпроса. Според тях някои потребители са се отказали от опитите да се сдобият с трудно откриваемия продукт.

Apple вече намали целта за производството на iPhone 13 за тази година с цели 10 млн. единици, след като по-рано заложи цел от 90 милиона. Причината за редукцията е липсата на чипове. Надеждата обаче бе този недостиг да се компенсира през следващата година, когато се очаква подобряване на предлагането. Сега гигантът информира доставчиците си, че тези поръчки може да не се реализират.

Въпреки това Apple все още е напът да регистрира рекорден празничен сезон, като анализаторите прогнозират увеличение на продажбите от 6% до 117.9 милиарда долара през последните три месеца на календарната година. Все пак това няма да е блокбъстърът, който Apple, а и Уолстрийт първоначално са си представяли. Недостигът и забавянето на доставките разочароваха много потребители. И тъй като инфлацията и вариантът Омикрон предизвикват нови опасения сред уморените от пандемията купувачи, те може да се откажат от някои покупки.

Това означава, че много хора може да прескочат iPhone 13 и да изчакат неговия наследник догодина.

Информацията поведе надолу акциите на доставчиците на Apple в Азия. В Южна Корея LG Innotek Co. отбеляза 11% спад, докато регистрираната в Хонконг AAC Technologies Holdings Inc. – 4.8%. Японската TDK Corp. също записа 4.8% спад.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg