Френската полиция осуети 5 атентата в Париж

Те са били планирани за 1 декември

Френската полиция осуети 5 атентата в Париж
3752 ~ 1 мин. четене
Френските власти осуетиха 5 планирани атентата във и около Париж за 1 декември. През миналия уикенд полицията във Франция арестува седем души от френски, марокански и афганистански произход. Те са заподозрени в организиране на терористични атаки във френската столица. 

Сред целите на организаторите на атаките са били популярният търговски булевард "Шанз елизе", детският увеселителен парк "Дисниленд", сградата на върховния съд в Париж, щабквартирата на френското контраразузнаване в парижкото предградие "Льовл оа Пере", щабквартирата на френската криминална полиция. 

Целите, датата и подробностите за нападението са установени от полицията, благодарение на намерен телефон на един от организаторите на атаките. Арестуваните са на възраст от 29 до 37 години, съобщава bTV. Шестима от тях до момента не са били известни на службите за разузнаване. 

Арестите са извършени дни преди откриването на коледния базар в Страсбург, който привлича туристи от цяла Европа. Градът не е бил мишена на терористите, разкриват запознати с разследването. 
Подкрепи Economic.bg