Generali с 5-годишен план за икономическо възстановяване на Европа

Застрахователната компания започва инициативата си на стойност 3.5 млрд. евро във връзка със 190-годишнината си

Generali с 5-годишен план за икономическо възстановяване на Европа

Снимка: Дженерали

Автор: Дженерали

Generali навършва 190 г. Тази историческа годишнина ще бъде отпразнувана с поредица от инициативи за служители, агенти, клиенти и общностите, в които Групата работи. За да отбележи този повод и да остави осезаемо и трайно признание на връзката между компанията и регионите, в които тя е родена и е процъфтявала, Generali обявява Fenice 190 - инвестиционен план за 3.5 млрд. евро в подкрепа на възстановяването на европейските икономики, засегнати от Covid-19, започвайки от Италия, Франция и Германия.

Планът ще продължи, като насочим вниманието си и към останалите европейски държави, в които Generali оперира, разказват от компанията. 

Fenice 190 ще обедини извънредни инициативи, стартирани през 2020 г., за справяне с ефектите от пандемията, които включват инвестиции в подкрепа на малките и средни предприятия и реалната икономика, надхвърлящи вече поставената цел от 1 млрд. евро. В допълнение към тази първоначална сума Generali обещава ангажимент от 500 млн. евро годишно през следващите 5 години за устойчив растеж чрез международен инвестиционен фонд, фокусиращ се върху инфраструктурата, иновациите и дигитализацията, малките и средни предприятия, зелени жилища, здравни заведения и образование.

Изпълнителният директор на Група Generali, Филип Доне, сподели: „Generali е една от малкото компании в света, които могат да се похвалят с толкова дълга история. Тя притежава изключително богатство от знания и опит, благодарение на които Групата е способна да се справи с предизвикателствата на днешния ден, като същевременно допринася за по-добро бъдеще на общностите, в които оперира, както като застраховател, така и като социален иноватор. 190-годишнината се пада в решителна година, в която трябва да преодолеем най-сериозната глобална криза от следвоенната епоха и да поставим основите за широкомащабно глобално възстановяване. С Fenice 190 искаме да бъдем лидер в това начинание, оставяйки конкретно наследство за бъдещето, със значителна подкрепа за най-иновативните, устойчиви и стратегически сектори за рестартиране на европейската икономика, като в същото време насърчаваме включването на тези, които са най-силно засегнатите от кризата.“

Планът Fenice 190 се изпълнява чрез мултифункционалната платформа Generali Investments и е отворен за средства на трети страни и институционални инвеститори, както и за всички компании от Групата, които могат да участват в разпределението на инвестициите въз основа на собствените си цели. Изборът на инициативи се ръководи от инвестиционен комитет на Бизнес звеното за управление на активи и благосъстояние, воден от главния изпълнителен директор Карло Трабаноти, заедно с експерти по активи, устойчивост, частни пазари, кредит и собствен капитал.

Главният изпълнителен директор на Generali Real Estate Алдо Мацоко отговаря за комитета, който използва подход, основан на спазването на 17-те Цели за устойчиво развитие на нациите (ЦУРН) и конкретната цел за генериране на положително въздействие върху икономическото възстановяване и реалната икономика в Европа.

Към днешна дата вече са идентифицирани десет възможности за инвестиции за многостранен ангажимент от 1.05 млрд. евро, вариращи от подкрепа за европейски малки и средни предприятия до зелени жилища и инфраструктура, със специален фокус върху дигитален, здравен и енергиен преход, които споделят силен фокус върху околната среда и социалната устойчивост.

Честванията на 190-годишнината на Generali

Председателят на Assicurazioni Generali Габриеле Галатери ди Дженола е щастлив, че: „Днес повече от всякога, в безпрецедентен контекст, Група Generali възнамерява да изгради споделена и устойчива визия за бъдещето на всички заинтересовани страни. През 2021 г. - годината, която се надяваме да отбележи началото на икономическото възстановяване, ние празнуваме нашата годишнина чрез редица инициативи, които са продиктувани от опита ни в миналото и плановете ни за бъдещето, за да предложим нови възможности за растеж и споделяне. Ние сме ангажирани да бъдем част от развитието към все по-устойчиво общество, чрез прилагане на амбициозната инвестиционна програма Fenice 190. В същото време възнамеряваме да надградим изключителното наследство от умения и история в компанията, за да може да стимулираме знания и вдъхновение за бъдещите поколения.“

Generali празнува 190 години живот с поредица от инициативи през 2021 г. Декември ще отбележи приключването на проекта за реставрация и обновяване, ръководен от David Chipperfield Architects за Procuratie Vecchie във Венеция, който ще бъде отворен за обществеността след 500 години, превръщайки се в глобален център на фондацията The Human Safety Net.

The Human Safety Net е основана през 2017 г. с мисията да отключи потенциала на уязвими хора, за да могат те да подобрят условията на живот на своите семейства и общности. Програмите предлагат подкрепа на семейства с деца на възраст 0-6 години и насърчават интеграцията на бежанците чрез работа и предприемачество. The Human Safety Net към момента присъства в 23 държави, като работи в тясно сътрудничество с мрежа от над 50 организации с нестопанска цел, за да усили максимално въздействието си върху общностите. Това е платформа за социални иновации, която ще бъде домакин на специални дейности във Венеция, използвайки своите съоръжения за обмен на идеи по най-належащите проблеми в обществото. По този начин Generali затвърждава целта си, да превърне Венеция в столица на устойчивостта.

През есента ще излезе първото издание на EnterPrize, инициатива, посветена на европейските малки и средни предприятия с цел да ги насърчи да въведат устойчиви бизнес модели, да осигурят видимост на тези, които вече са го направили и да стимулира обществения дебат по въпроса. Ще бъде активирана онлайн платформа за споделяне на най-добри практики и изтегляне на съдържание и информация, свързана с устойчивостта. Едновременно с това, ще бъде представено и първото издание на Бяла книга за устойчивостта, създадена заедно с Университета „Бокони“, посветена на ефектите от въвеждането на принципите на устойчивост в европейските малки и средни предприятия.

Честването на 190-тата годишнина ще включва Триест - градът, в който Generali е основана през декември 1831 г. - и местната общност. В новите пространства в Palazzo Berlam, наскоро реновирани от архитект Марио Белини, историческият архив на компанията ще бъде отворен за обществеността с иновативен интерактивен формат. Курсове и уроци в класните стаи в Group Academy ще бъдат стартирани в Palazzo Berlam, новият глобален център за обучение.

Продължавайки традицията на Generali да изследва съвременните проблеми чрез езика на рекламните плакати, Компанията ще даде на петима млади италиански и международни художници задачата да интерпретират пет ключови области за Групата в проекта „Това е утре“, създавайки плакати, които да представят реалността по нов начин.

Повече от 70,000 служители на Групата също ще играят водеща роля в честването на 190-тата годишната история. Чрез глобална инициатива, те ще бъдат помолени да разкажат личната си „история“ за Generali на специално създадена платформа, съчетавайки личен опит с богатото наследство на Компанията. Състезанието ще избере най-добрите истории, идентифицирайки 190 Лъва, които ще могат активно да участват в инициативите на Generali за 190-тата годишнината.

На официалния сайт на Групата, generali.com, нова секция, посветена на годишнината, ще показва основните инициативи, както и поредица от съдържание, свързано с историята на Generali.

Коментари: 0