Германия иска британците да плащат такса за достъп до единния пазар на ЕС

Заради излизането на Великобритания от ЕС, Германия ще трябва да внася допълнително 4,5 млрд. евро в хазната на общността

Германия иска британците да плащат такса за достъп до единния пазар на ЕС
1952 ~ 1 мин. четене
Германското правителство предлага Великобритания да получава достъп до единния пазар на Европейския съюз срещу заплащане на такса. Разчети на управляващите в Германия показват, че разходите за страната значително ще се увеличат след Brexit.

Служители на финансовото министерство са изчислили, че заради излизането на Великобритания от ЕС, страната трябва да внася с 4,5 млрд. евро повече в хазната на общността. Това е причината за предложената такса за Великобритания за достъп до единния пазар.

"Трябва да се използва подобен бъдещ финансов принос, за да се облекчат финансовите последици от Brexit", твърдят експертите от ведомството. Последиците могат да бъдат намаляване на разходите на Европейския съюз или увеличаване на плащанията на другите държави членки. 

В доклада, разглеждащ възможните разходи за Германия от Brexit, се посочва още, че излизането на Великобритания от общността ще натовари допълнително германските данъчни и митнически власти, заради новите данъчни задължения за стоките и услугите, купувани от британски компании. 
Подкрепи Economic.bg