Германските пилоти на Ryanair ще стачкуват в сряда

От компанията заплашиха със съкращения

Германските пилоти на Ryanair ще стачкуват в сряда
1184 ~ 1 мин. четене
Германският профсъюз на пилотите Vereinigung Cockpit обяви 24-часова стачка в сряда, 12 септември, засягаща всички полети на Ryanair от Германия. Те настоява за преговори с ирландския превозвач относно заплащането и условията на труд.

Синдикатът призова германските пилоти да започнат стачката от сряда в 01.01 GMT до четвъртък 00.59 GMT, което засяга всички полети, тръгващи от Германия през този период, съобщава Ройтерс.

"Въпреки ясния сигнал, изпратен със стачката в началото на август, все още има застой на масата за преговори", заяви Инголф Шумахер, преговарящ за заплащането представител на профсъюза.

Ryanair претърпя миналия месец най-тежката еднодневна стачка на пилоти в пет европейски държави, нарушила плановете на около 55 000 пътници с бюджетната авиокомпания в разгара на летния сезон.

Подготвят се и още стачки, тъй като 7 синдикални организации, представляващи кабинния екипаж на Ryanair в пет държави, заплашиха миналата седмица да организират стачки в края на септември, освен ако авиокомпанията не се съгласи да подобри условията на труд.

Днес обаче нискотарифната авиокомпания отвърна на удара със заплаха.

Ирландският превозвач предупреди, че стачката на пилотите и кабинния екипаж в Германия ще доведе до съкращения на работни места, ако стане продължителна.
Подкрепи Economic.bg