Google Play има нови правила за качване на приложения

Забранява се публикуването на приложения, които съдържат или популяризират сексуално ориентирани материали

Google Play има нови правила за качване на приложения
Google публикува актуализираната си политика за публикуване на съдържание в онлайн магазина Google Play, която описва подробно кои теми и приложения вече са забранени.

Така например, Google забранява публикуването на съдържание, което нарушава правата на детето. Забранени са приложения, в които непълнолетните са изобразени в сексуален контекст, както и приложения, предназначени за деца, но съдържащи материали за възрастни, пише TechNews.

Забранява се публикуването на приложения, които съдържат или популяризират сексуално ориентирани материали, като порнография. Освен това Google не одобрява съдържанието и услугите, предназначени за сексуално удовлетворяване.

Под забрана попадат също приложения, които разпространяват насилие, насърчават извършването на такива действия или подбуждат омраза. Всяко съдържание, свързано с тероризма, е забранено.
Разработчиците нямат право да публикуват приложения, които спекулират с трагични събития, както и приложения, чрез които потребителите могат да си купят оръжие.

В допълнение, актуализираните правила на Google Play забраняват приложения, които позволяват на потребителите да търгуват с бинарни опции, както и такива за добив на криптовалута локално – на самите Android устройствата. Разрешени са обаче приложенията за дистанционен криптомайнинг.
Коментари: 0