Google нае летище на НАСА за 60 години

Компанията ще инвестира 200 млн. долара в модернизация на аеродрума

Google нае летище на НАСА за 60 години
204 ~ 1 мин. четене
Технологичният гигант Google сключи договор с НАСА за аренда на летище Мофет, разположено близо до Силициевата долина за срок от 60 години, съобщи Financial Times. Компанията планира да инвестира 200 млн. долара в модернизация на аеродрума.

Според изданието Google ще използва летището за научни изследвания, разработки и изпитания в областта на космическите проекти, роботиката и други технологии.

Преди година гигантът даваше награда в размер на 20 млн. долара на всяка частна компания, която може да пусне робот на Луната, който е способен да измине 500 метра и да изпрати снимки от повърхността.
С тази сделка, НАСА ще получи 1,6 млрд. долара и ще спести още 6,3 млн. разходи за поддръжка на летището.

Очаква се Google да възстанови хангара и да го преоборудва за целите на изследванията, както и да организира в него изложбен комплекс за иновативни технологии, разработвани в Силициевата долина. Компанията може да пренесе в Мофет и цялото си изследователско подразделение Google X.

По-рано летището на НАСА принадлежеше на военно-морския флот на САЩ, а хангарите са построени още през 30-те години на миналия век.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Коментари: 0