Гърция отваря всички търговски обекти

След над два месеца забрана за работа

Гърция отваря всички търговски обекти

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

От утре в Гърция всички търговски обекти, включително и тези от тип МОЛ, отново отварят врати за клиенти, предава БНР. Магзините не работиха повече от два месеца заради наложените от правителството мерки, които целяха да спрат разпространението на COVID-19.

„Поради подобрената епидемиологична обстановка правителството взе решение от утре да отвори търговските магазини и моловете. След 83 дни на пълна карантина магазините отново ще посрещат клиенти“, заявиха властите на страната.  

Търговските обекти ще трябва да спазват стриктно здравните изисквания. В помещението задължително трябва да има поне един дезинфектант, а клиентите в магазина да бъдат с маска. Броят на допустимите посетители ще се определя от квадратурата на търговската площ.

Здравните власти съобщиха, че стриктно ще следят за спазването на мерките, а при констатирани нередности ще бъдат налагани глоби. Те добавиха, че ако броят на заразени отново рязко се покачи, националната блокада бъде върната,

Властите не пропуснаха възможността да напомнят, че голяма част от мерките остават в сила – като вечерният час, забраната гражданите да напускат района по местоживеене и социалното дистанциране.

Междувременно вчера започна масовото ваксиниране срещу коронавирус на възрастни хора в страната. От здравното министерство съобщиха, че всичко върви по план и желаещите са много.

Коментари: 0