100 хил. евро ще струва къща в новото селище „Плана Хайтс“

Проектът ще осигури нови работни места и повече приходи за страната

100 хил. евро ще струва къща в новото селище „Плана Хайтс“
Автор: Лора Горовска

Проектът „Плана Хайтс“ таргетира българските граждани и ще им даде възможност да си купят къща на много разумни цени. Това заяви Авиноам Катриели, собственик на фирмата инвеститор „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД, по време на връчването на сертификат за инвестиция клас „А“, предаде репортер на Economic.bg.  

Картиели посочи предварително какви ще са възможните цени за покупка на сграда. Крайният купувач ще може да си купи къща с размер 150 кв. метра на парцел от 500 кв. метра за 100 хиляди евро. „Можете да си направите ясна сметка какво бихте могли да си купите за същите пари в София“, коментира инвеститорът.

Картиели изрази радост от това, че проектът вече е факт, тъй като "Плана Хайтс" е мечта, по която работи от 10 години насам. „Идеята ни беше да изградим ново, модерно селище от гледна точка на инфраструктура, на околна среда. Това е един зелен проект“, посочи  той.

Изграждането на новото селище ще се състои от три етапа. В началото стремежът ще бъде да се привлекат български купувачи. Във втората част целта ще е да се привлекат чуждестранни туристи, които искат да закупят ваканционни къщи. Изграждането на „Плана Хайтс още не е започнало, а вече има клиенти от няколко държави, сред които Израел, Австралия, Германия, Англия. „Привличането на туристи значи повече работни места, приходи към бизнеса, повече данъци и приходи за държавата“, посочи Авиноам Картиели.

„Ще продължим усилията си в подкрепа на инвеститорите“, увери министърът на икономиката Божидар Лукарски и връчи сертификатът за инвестиция клас „А“.  Той отбеляза, че инвеститорът е заявил желание да използва насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите. Те са съкратени срокове за административно обслужване, индивидуално административно обслужване и финансово подпомагане за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, на нова рехабилитация и довеждаща пътна мрежа. 


„Плана Хайтс“ е проект за създаването на селище в района Плана планина между София и Самоков. Размерът на инвестицията е 53,56 млн. лв. Предвидено е откриването на нови 100 работни места, а общата численост на работниците, които ще бъдат ангажирани по време на строителството ще е около 500. Проектът се състои от необходимата за селището инфраструктура, търговски, спортен и медицински центрове и 150 къщи за живеене. Теренът е с размер над 600 дка.

Коментари: 0