Хотелите подават информация за клиенти към НАП и МВР онлайн

Системата влиза в сила от 2017 г.

Хотелите подават информация за клиенти към НАП и МВР онлайн
408 ~ 1 мин. четене

Хотелиерите вече ще подават информация за настанените при тях клиенти чрез защитена онлайн система, свързна с МВР и НАП. Промяната влиза в сила от 2017 година. Към момента подаването се осъществява на хартия, Хотелиерите трябва да попълват анкетни карти и да ги носят в полицията, а това значително забавя процеса, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ вече тече разработването на системата от Министерство на туризма, а към края на следващата година тя ще бъде изпробвана преди да влезе в сила. 

Хотелите ще предоставят данни за имената и адресите на туристите, целта на пътуването им в страната, с кого пътуват и други. Министърът заяви, че сигурността е от съществена важност, затова личните данни ще бъдат защитени и процесът ще се съобрази изцяло с изискванията на МВР, пише "Darik".

Ангелкова сподели, че очаква силен туристически сезон. Според нея няма да има промяна на туристическия поток у нас след атентатите в Париж, тъй като резервациите за предстоящите Коледни и Новогодишни празници са били направени преди това. 

Подкрепи Economic.bg