Huawei Watch 2 обещава да промени играта в сектора „умни“ часовници

Той идва с собствена LTE връзка, по-голямата батерия и механизмите за енергоспестяване

Huawei Watch 2 обещава да промени играта в сектора „умни“ часовници

Снимка: Huawei

Новият смарт часовник Huawei Watch 2 идва на пазара със заявката, че ще промени правилата на играта и като цяло ще преобърне разбирането за този тип устройства. Ключови функционалности като наличието на собствена LTE връзка, по-голямата батерия и механизмите за енергоспестяване ще превърнат джаджата в неизменна част от ежедневните ни дейности – от ходенето на работа, през пазаруването, спорта и забавленията, до почивката, коментират от компанията. 
Huawei Watch 2  ще бъде снабден с по-голяма батерия и енергоспестяващи механизми, които ще осигурят възможността да работи в продължение на два дни без зареждане. Ако пък го настроите на режим „часовник“, устройството ще хаби толкова малко енергия, че ще е способно да работи за още по-дълъг период от време, в рамките на който все пак ще поддържа някои основни функции като броене на стъпки например. 
Благодарение на собствената LTE връзка Watch 2 няма да е просто допълнение към смартфона, каквито са много други „умни“ часовници. Той ще позволява на потребителя да чете имейли, да проверява различна информация и да провежда разговори. 
Watch 2 е особено подходящ по време на тренировка, тъй като освобождава от нуждата да се носят много устройства. Сложите ли си него, на китката си практически ще носите MP3 плеър, смартфон, измервател на пулса, GPS, чрез който може да планирате трасето, да изчислите дистанцията, скоростта и темпото. 
В добавка на това устройството има опция за електронно плащане чрез Android Pay, благодарение на безконтактната NFC технология, която е вграден в часовника, което означава, че човек няма нужда да носи и портфейла със себе си. 
„Умният“ часовник на Huawei може да се похвали и с издръжливост на различни климатични условия, прах и вода. Той е сертифициран с клас IP68, което обаче не е за сметка на визията му. 
Watch 2 има красив керамичен корпус и елегантна кожена каишка в своята Classic версия. Спортната му версия идва с каучукова каишка, също налична в различни цветове. 
Устройството може да се намери на българския пазар в мрежата на Теленор и Технополис.
Коментари: 0