Илон Мъск вече е петият най-богат човек в света

Внезапният и зрелищен възход на Tesla го изстреля близо до самия връх

Илон Мъск вече е петият най-богат човек в света

Снимка: БТА

560 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск добави 5 млрд. долара към нетната си стойност в понеделник благодарение на безкрайното рали на Tesla, което му позволи да завърши деня като петия най-богат човек в света. Богатството му вече надвишава 74 млрд. долара, което го поставя на 5-то място сред най-богатите хора в света, според авторитетното издание Forbes.

Мъск, който само преди няколко седмици беше класиран на 20-то място в световната ранглиста, според Forbes, сега е само зад изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, Бил Гейтс на Microsoft, президентът на луксозния бранд LVMH Бернар Арно и изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос.

49-годишният Мъск е изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, компанията за електрически превозни средства, чиято цена на акциите се покачи от март.

Акциите на Tesla спечелиха още 9.5% при търговията в понеделник до 1643 долара, което ѝ даде ръст от 60% само за три седмици след 29 юни и почти 300% увеличение само през 2020 г.

Мъск за първи път дебютира в списъка на 400 най-богати американци на Forbes през 2012 г. на 190-то място с нетна стойност от 2.4 млрд. долара. На 1 януари тази година той беше 37-ият най-богат човек на земята. Въпреки това внезапният и зрелищен възход на Tesla го изстреля близо до самия връх на най-заможните хора в света.

Подкрепи Economic.bg