iPhone X е най-чупливият смартфон на Apple досега

Това отсъди застрахователната компания SquareTrade след серия от тестове

iPhone X е най-чупливият смартфон на Apple досега

След серия от шест теста за падане на iPhone X, застрахователната компания SquareTrade произнесе тежка присъда. Юбилейният iPhone X е „най-чупливият, с най-висока цена и най-скъпо струващ ремонт iPhone досега“, предава 9to5mac. Оценката идва дни, след като дългоочакваното устройство официално зае мястото си по рафтовете на магазините. 

Новината всъщност не е голяма изненада, предвид факта, че устройството идва със стъклени преден и заден корпус. Материалът сам по себе си е доста по-крехък и предполага по-голяма чупливост. В добавка на това от Apple преди дни предупредиха и за възможни проблеми с новия OLED дисплей.

От видеото по-долу става ясно, че iPhone X е претърпял катастрофален провал още при първия тест. Как се е представило устройството, вижте във видео материала.

Както Economic.bg вече писа, ремонтът на iPhone X също е най-скъпо струващият досега в историята на серията смартфони на Apple. Поправката само на екрана му би струвала 279 долара, а за други щети потребителите ще трябва да заделят почти двойно повече.

Коментари: 0