\"Ислямска държава\" пое отговорност за атентатите в Египет

При двете експлозии са загинали 44 души

\

Терористична групировка "Ислямска държава" е поела отговорност за бомбените атентати в двата египетски града, съобщава телевизионният канал Al Arabia.

Според информацията ИД е обявила своето участие в организацията на нападенията при двете експлозии в Танта и Александрия.

Министерството на здравеопазването на Египет съобщава, че жертвите на двете терористични нападения от атентатори-самоубийци в коптските църкви са станали 44 души, повече от 100 са ранени. В град Танта (провинция Гарбия) са убити 31 души, в Александрия - 13.

Терористичните атаки, които бяха извършени в християнските храмове в два египетски града, са насочени срещу както срещу християните, така и срещу мюсюлманите. Това заяви по повод днешните експлозии египетският президент Абдел Фатах ас Сиси.

"Този ужас е насочен срещу нашата родина и срещу християните и мюсюлманите," - каза ал-Сиси, цитиран от изявление, разпространено от офиса на държавния глава. Египетският президент заяви, че атаките "допълнително ще обединят египетския народ в стремежа да се изправи срещу тероризма и да създаде сигурност в страната."

Абдел Фатах ас Сиси обяви свикването на извънредно заседание на Националния съвет по отбрана, за да обсъди ситуацията след терористичните нападения в градовете Александрия и Танта.

Коментари: 0