Исторически рекорд на Уолстрийт

Европейските пазари затвориха сесията на зелено, след като страховете от китайския пазар на имоти се охладиха

Исторически рекорд на Уолстрийт

Снимка: Unsplash

896 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари записват поредна печеливша седмица на фона на силните корпоративни печалби. S&P 500 записа третата поредна положителна седмица и достигна най-високите стойности за всички времена в петък. Технологичният NASDAQ се понижи с 0.82% до 15 090, а Dow Jones, който записа ръст от 0.21%, приключи деня на 35 677.

Европейските пазари затвориха по-високо в петък, тъй като страховете от китайския пазар на имоти се охладиха, а инвеститорите наблюдаваха корпоративните печалби и ключови икономически данни. DAX се повиши с 0.46% до 15 542, а FTSE 100 с 0.20% до 7 204.

Цените на петрола възобновиха покачването си в петък, поради продължаващото ограничение на доставките в САЩ, но се насочиха към равномерен край на седмицата, тъй като цените на въглищата и газта се понижиха, ограничавайки смяната на горивото, което предизвика търсенето на петролни продукти за електроенергия. WTI прибави 0.17% и приключи на 83.89 USD, а BRENT изгуби 0.04% като приключи на 85.51 USD.

Златото се повиши в петък, тъй като по-слабият долар осигури известна почивка срещу по-високите доходи на американските облигации и нарастващите очаквания, че централните банки могат да започнат да облекчават икономическата подкрепа. Жълтите кюлчета се повишиха с 0.56% до 1 792 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Бизнес климат

През първият ден на новата седмицата важните икономически новини са сравнително малко. На фокус в понеделник ще бъдат данни от Германия за текущите условия и бизнес климата, като се очаква данните да бъдат по-ниски спрямо предходен период.

Инструмент на фокус

American Express

Акциите на компанията са във възходящ тренд от средата на септември. Цената отбеляза нов исторически връх и се търгува над 50-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и установяване под 50 ЕМА, е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

CHF/JPY

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от края на септември. Движението на графиката се движи над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Цената е около психологическото ниво 124, установяване над него може да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

Soybean

Соята е в низходящ тренд от средата на май. Движението на графиката образува низходящ клин и се движи под 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 50 ЕМА може да доведе до продължение на низходящия тренд. Пробив и задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Бавният стохастик се намира в препродадени стойности, което е потенциален сигнал за възходящо движение.

JP 225

Японският индекс формира двоен връх на дневна графика, като цената консолидира от началото на годината. Движението на графиката се намира над 100-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над 100 ЕМА и е възможно да доведе до възходящо движение. Установяване под 100 ЕМА може да доведе до низходящ тренд. Бавният стохастик намира цената за справедлива.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg