Използваме телефоните си по-често за снимки, отколкото за обаждания

61% от потребителите предпочитат да изпратят снимка вместо съобщение с текст

Използваме телефоните си по-често за снимки, отколкото за обаждания

Потребителите използват камерата на телефона си по-често отколкото функцията за обаждане или за сърфиране в социални медии (80%). Това показва ново проучване на LG, според което 87% от хората използват мобилните си телефони за снимки, докато 82% често използват функцията за обаждане. 

Допитването е проведено сред жителите на САЩ и Южна Корея, където 61% от потребителите предпочитат да изпратят снимка вместо съобщение с текст, за да предадат информация. Снимките на децата и селфитата са най-популярни в САЩ, а корейците споделят в социалните медии повече изображения на храна и такива от пътувания. 

74% от участниците в допитването предпочитат да направят видеоклип, когато снимките не са достатъчни за пресъздаването на изживяване, а 68% избират този метод, когато са на интересни места или сред красива природа. 

Данните от проучването показват още, че трите най-досадни проблема с мобилната фотография са размазани снимки, пикселизирани изображения при приближаване и това, че повечето камери за телефони не могат да уловят истинската красота на пейзажа. 54% от анкетираните посочат като проблем липсата на фотографски умения при използване на телефон, а 63% са неудовлетворени от композицията или цветовия тон на снимките. Една трета от жените в 20-те и 30-те си години имат проблеми със заснемането на движещите се домашни любимци, докато 74% от жените са недоволни от снимките, направени при лоша светлина. 

50% от анкетираните заявяват, че търсят идеалната тема за снимки, за да споделят изображения в социалните мрежи. 56% се оплакват, че не могат да заснемат обекта и фона в една снимка – или обектът е с видими пиксели, когато е увеличен, или няма достатъчно място за фона. 83% от анкетираните заявяват, че ще се радват да притежават телефон, който може да прави снимки от различни ъгли.

Според участниците перфектната камера включва идеално качеството при увеличаване на картината и заснемането на красиви и ясни изображения при неблагоприятни светлинни условия. Потребителите биха искали да направят снимки на един и същ обект от различни ъгли и разстояния и да заснемат обекта и фона заедно. Близо 50% искат да създадат професионално изглеждащи изображения с техните смартфони. Според проучването, жените са два пъти по-склонни да вземат под внимание качеството на камерата при избора на смартфон, отколкото мъжете.     

Коментари: 0