Jaguar показа уникален XJ за барабаниста на „Айрън Мейдън“ Нико Макбрейн

Той бе представен на Автосалона в Женева

Jaguar показа уникален XJ за барабаниста на „Айрън Мейдън“ Нико Макбрейн

Снимка: Jaguar

Jaguar представи на Автомобилния салон в Женева направения по поръчка на барабаниста на „Айрън Мейдън“ Нико Макбрейн Jaguar XJ6 „Най-великите хитове“, с който започва честването на 50-тата годишнина на Jaguar XJ през 2018 г.

Специалната поръчка е съвместно изпълнение на Нико, експертите инженери и майстори в Jaguar Land Rover Classic Works в Ковънтри и директора на дизайнерското студио на Jaguar Уейн Бургес. 

Проектът включва повече от 3 500 часа работа, като повече от 4 000 части са сменени, с нов дизайн или с нова обработка. 

За разлика от всеки XJ6 от 1984 г. този включва значителни модификации по екстериора, интериора, силовия агрегат и окачването, за да се получи накрая мечтания от Нико XJ.

Кожените седалки са ръчно тапицирани в цвят Pimento Red с черни декоративни релефни линии и щамповани подглавници, докато черни, ръчно изработени мокетни стелки и облицовка на тавана от Alcantara довършват тапицерията. 

Арматурното табло съдържа фурнири Sycamore в цвят Dark Grey  – предпочитаният от Нико материал за любимите му малки барабани.

Свръхмодерен сензорен екран Alpine върху арматурното табло управлява 1 100-ватовата аудиосистема, захранваща високоговорителите от предпочитаната от Нико аудио инсталация на Jaguar XF от моделна година 2012.

Коментари: 0