Какво ще се случи със САЩ, ако нивото на океаните се покачи значително

Днес стана ясно, че Доналд Тръмп ще извади Америка от Парижкото споразумение за климата

Какво ще се случи със САЩ, ако нивото на океаните се покачи значително
5198 ~ 1 мин. четене

Президентът Доналд Тръмп е решил да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата. Засега информацията не е официална, но Politico и CNN се позовават на свои източници от Белия дом, а информацията вероятно скоро ще бъде потвърдена. Този ход изглежда логичен, тъй като Тръмп не вярва в глобалното затопляне, или поне, че то е предизвикано от човешката дейност. Многократно досега американският президент е заявявал, че ще изтегли страната си от него, а позицията му остава непроменена въпреки увещанията на европейските лидери.

За еколозите споразумението от Париж, в което се включиха 195 държави по цял свят, е забележителен момент. Глобалното екологично споразумение бе подписано през декември 2015 г., а според условията му участниците в него трябва да намалят количествата отделян въглероден диоксид, за да не позволят температурата на Земята да се повиши с повече от 2 градуса. 

Много експерти по климата предупреждават, че повишаване на глобалната температура над 2 градуса по Целзий би довело до ужасни последици и неизбежното покачване на морското равнище до непредсказуеми нива.

Business Insider е подготвил видео, което показва какви биха били последиците за САЩ от повишаването на нивото на океаните с над 200 фута.

Коментари: 0