Километрична опашка се образува от \"Кулата\" към София

Голямото завръщане започна

Километрична опашка се образува от \
Започна голямото прибиране към България след четирите почивни празнични дни. Това доведе до образуване на километрична колона по трасето от ГКПП "Кулата" до Благоевград. На-натоварено е движението край Симитли, където се събират двата потока от "Кулата" и Банско. 

Очаква се до вечерта трафикът да се засили още, тъй като около 20 хил. автомобила напуснаха страната през ГКПП "Кулата" за почивните дни.

По Ботевградско шосе също е натоварено движението, където придвижването в посока центъра на София е двупосочно. Интензивно е и движението по АМ "Хемус" в участъка от Ботевград до тунела "Ечемишка", съобщава bTV. 

Поради голямото пътуване от Агенция "Пътна инфеаструктура" забраниха от 14.00 до 20.00 движението по магистрала "Хемус" на тежкотоварни камиони над 12 тона.

От МВР призовават шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Коментари: 0