Китайските молове у нас пред банкрут

Евтините дрехи, обувки и електроника са на път да изчезнат

Китайските молове у нас пред банкрут
4874 ~ 1 мин. четене

Популярните китайски молове у нас са пред фалит, а ги има във всеки по-голям град. Вносителите на китайски стоки масово спират да правят нови поръчки, а причината е повишаването на цената на юана. За това информира Виктор Азманов от Българо-китайската търговско-промишлена камара.

От сергиите у нас може да изчезнат евтините китайска електроника, обувки и дрехи заради сериозния спад в оборотите на магазините.

Най-сериозно е положението в електрониката, където се отчита повече от три пъти спад на оборотите. В сектора има и огромна конкуренция на стоки от Южна Корея. Силно пострадали са и вносителите на текстил и мебели.

Липсата на китайски стоки по магазините у нас вече се забелязва. А там, където има такива, разнообразието е все по-малко. Най-голям е проблемът със снабдяването на дрехи, обувки, чанти, портмонета и раници.

Някои от вносителите на дрехи не са правили нови поръчки за внос от месеци, предаде 24 часа. Поскъпването на юана значително намалява печалбите на търговците и те продават останалата стока, която имат.

Подкрепи Economic.bg