Книжният къмпинг пред НДК

Гостите на Пролетния базар на книгата ще имат възможност също да присъстват на лекция „Как да издам книга”, да чуят някои приказки, разкази по време на четенията, да си направят поетична вечер и др.

Книжният къмпинг пред НДК

Снимка: Economic

1264 ~ 1 мин. четене

Тази пролет Панаирът на книгата изглежда малко по-различно от миналите издания. Изложението се превърна в книжен къмпинг и от днес десетки палатки пред НДК посрещат гостите на ежегодното събитие. И тази година многохилядната публика ще може да направи вълнуваща разходка сред хиляди книги, представяйки близо 100 български книгоиздатели и книготърговци в парка между булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий".

Книжното събитие започва днес на 29 май и ще продължи до 3 юни като тази година съвпада и с Деня на детето 1 юни, за който на пролетния базар ще има много изненади и подаръци.

В рамките на шестте дни на изложението, на специално изградената за целта сцена, както и на различни места в София, ще се проведат над 40 събития – премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори.

На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма, предстоят десетки срещи с български писатели и поети, които ще раздават автографи и ще се снимат със своите почитатели.

Гостите на книжния къмпинг ще имат възможност също да присъстват на лекция „Как да издам книга”, да научат повече за аудиокнигите, да чуят някои приказки, разкази по време на литературните четения, да си направят поетична вечер и др.  

Линк към информационната книжка на събитието ТУК.

Коментари: 0