Кока-Кола инвестира 20 млн. евро в България до 2019 г.

Компанията се ангажира да намали с 20% съдържанието на захар в продуктите си на нашия пазар

Кока-Кола инвестира 20 млн. евро в България до 2019 г.
3014 ~ 1 мин. четене
Кока-Кола ще инвестира в България 6 млн. евро през следващите месеци, а до началото на 2019 г. сумата ще нарасне до 20 млн. евро. Това каза Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани на събитие, на което компанията отбеляза 25 години в България.

През годините, в които компанията оперира в страната, инвестициите в българската икономика надхвърлят над 550 милиона., допълни той.

Служителите на групата на Кока-Кола у нас са 2100 души, като освен двата производствени центъра в Костинброд и Банкя, са създадени и 6 центъра за споделени услуги, които обслужват 28 дружества на групата по света.

Стоян Иванов, изпълнителен директор на Кока-Кола България, обяви поетия наскоро ангажимент на компанията на глобално ниво – да намали количествата захар и калории на своите продукти с 10%. 

„Горди сме да обявим, че в България процентите ще бъдат 20 и така на практика всеки две от три наши напитки ще са нискокалорични“, добави Стоян Иванов. Кока-Кола е и водещата в индустрията компания, която се ангажира да информира своите потребители и да постави таблици с хранителните стойности върху етикета си. 

Компанията беше удостоена и с почетния Златен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос към икономическото, соицалното и образователното развитие на България. Призът връчи членът на Управителния съвет на КРИБ Боряна Манолова.

Компанията обяви още, че всяка година влага по 700 000 лева в социални проекти, свързани с кариерно развитие на млади българи, екология, спорт и социални дейности.
Подкрепи Economic.bg