Колко време издържат батериите на водещи марки смартфони

Сайтът Phonearena прави сравнение на най-популярните марки телефони

Колко време издържат батериите на водещи марки смартфони

Предстоящото излизане на iPhone 8 е може би най-дългоочакваното устройство в продължение на няколко години - и едно от най-големите неизвестни около него е колко дълго ще издържа ще издържа батерията му. В световните технологични сайтове се появиха слухове, че Apple ще постави 2700 мАч батерия в iPhone 8, което почти ще го постави наравно с 5.5-инчовия iPhone 7 Plus с батерия 2900 мАч. Въпросът, който си задават анализаторите е как Apple ще постави такава голяма батерия в по-малък телефон.

Междувременно сайтът Phonearena сравнява най-популярните марки телефони колко дълъг е животът на тяхната батерия. Всички телефони се сравняват на еднакви основания.

iPhone 7 Plus: 9 часа и 15 минути

Samsung Galaxy S8 +: 8 часа точно

iPhone 7: 7 часа и 46 мин

Huawei PT: 7 часа и 42 мин

Google Pixel XL: 7 часа и 19 мин

Galaxy S7 Edge: 7 часа и 18 мин

OnePlus 3T: 5 часа и 41 мин

Няколко доклада предполагат, че Apple планира да се свие много от компонентите вътре в шасито на iPhone 8, за да направи място за по-голяма батерия. Много хора се питат дали батерията на iPhone 8 ще надживее батерията в iPhone 7 и новия Samsung Galaxy S8. Въпреки че не можем да знаем със сигурност, докато Apple не пусне водещото устройството, слуховете ще продължат до неговото появяване. 

Коментари: 0