КПП-тата в Слънчев бряг няма да затруднят туризма

Проверките ще са избирателни, ще засилят сигурността в курорта

КПП-тата в Слънчев бряг няма да затруднят туризма

Поставянето на КПП-та в Слънчев бряг няма да затрудни летния туристически сезон, а ще повиши сигурността в курорта. Това каза пред „Фокус“ Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма във връзка със засилването на мерките за сигурност след стрелбата в курорта.

„96% от туристите пристигат в курорта с организиран транспорт, а един малък процент идват с автомобили. Затова КПП-тата не биха затруднили летния туристически сезон. Поставянето им ще повиши сигурността, защото с по-висок контрол ще има и по-сигурен летен сезон. 

Смятам, че няма да са нарушени правата на никого, защото това не е чекпойнт, където да се проверява паспортът на всеки. Проверките ще са избирателни, както увери и директорът на регионалната полиция. Това е стара идея, която трябваше да се въведе отдавна“, каза Георги Николчев.

Той допълни, че са взети мерки всички места за настаняване да се свържат с полицията, което е допълнителна стъпка за засилване на сигурността. По думите му МВР има добра преценка за ситуацията в курорта. Николчев каза още, че в следващите дни се очаква увеличаване на броя на туристите по Черноморието.

Коментари: 0