Крайният срок за кандидатстване по мярката „80/20“ наближава

От своето стартиране до момента тази мярка е подпомогнала на близо 3000 работодатели и самоосигуряващи се лица

Крайният срок за кандидатстване по мярката „80/20“ наближава

Снимка: Красимир Свраков

492 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова
Икономически COVID мерки

Агенцията по заетостта (АЗ) напомня, че в края на август изтича крайният срок за предоставяне на всички искания за плащане и месечни отчетни документи по мярката "80/20". 

От своето стартиране до момента схемата е подпомогнала близо 3000 работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации” да запазят заетостта на повече от 36 000 свои работници и служители. Тези браншове бяха най-засегнати от правителствените мерки срещу разпространението на коронавируса, поради което за тях мярката "60/40" беше разширена и държавата пое 80% от осигурителния доход на заетите там.

Крайният срок за кандидатстване касае всички работодатели и самоосигуряващи се лица, които са одобрени за получаване на компенсация съгласно условията на проекта. Те могат да намерят изискваните документи и информация за тяхното попълване на страницата на Агенцията по заетостта.

От АЗ посочват, че документи, подадени след 23.59 ч. на 31.08.2021 г., няма да бъдат обект на разглеждане и няма да бъдат изплащани компенсации по тях.

Подкрепи Economic.bg