Кремъл реагира на изборите в България

България е загубила от спрените руско-български проекти, смята говорителят на руския президент

Кремъл реагира на изборите в България
3653 ~ 1 мин. четене

Русия ще отговори реципрочно на желанието за сътрудничество с новите власти в България и Молдова. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песко пред журналисти.

"Ако видим, че на най-високо ниво се декларира желание да се развиват отношенията, това ще доведе до взаимност и удовлетвореност в Москва, това е сигурно", заяви говорителят на Кремъл.

Коментирайки резултатите от изборите в тези страни, които се проведоха в неделя, Песков отказа да прогнозира как в бъдеще ще бъдат изградени руско-българските отношения. "Все още е твърде рано да се каже", обясни той.

"И бъдещият президент в Молдова, и лидерите в България по време на предизборните си кампании направиха изявления в подкрепа на създаването на контакти с Русия, но аз не бих искал да прибързвам с каквито и да е определения: дали те са "проруски" или "антируски", добави той.

Според прессекретарят на руския президент "става дума за взаимоизгодно сътрудничество" между Русия и България и Молдова. Говорейки за България той припомни, че "има много проекти, които вече са потънали - не по наша инициатива." "Печелившо ли е това за българския народ? Отговорът е еднозначен - не е печелившо, така че ако има някакво желание да развиват отношения с нас, аз съм сигурен, че Русия ще отвърне", заключи представителят на Кремъл.

Подкрепи Economic.bg