Кулинарни тенденции през 2017 г.

Вижте какви храни ще бъдат модерни през новата година

Кулинарни тенденции през 2017 г.
4073 ~ 1 мин. четене

Всяка година, когато времето застудее, коледната украса е поставена и всички сме в празнично настроение. Тогава по целия свят се събират готвачи, експерти по храните и анализатори, които предричат какви ще бъдат кулинарните тенденции през следващата година. Вижте някои от нещата, които ще бъдат модерни не само за менютата на ресторантите, но и за вашата трапеза:


 Грозни храни

Сигурно сте виждали криви моркови или други зеленчуци и плодове със странна форма. Те се наричат грозни храни и обикновено се изхвърлят. Техните вкусови качества обаче, не са по-лоши от на другите и група кулинари започват кампания за изкупуване и използване на тези продукти, вместо да се оставят да изгният. Друго качество е, че с нестандартните форми може да придобиете по-интересен облик на вашата чиния.

Месо за закуска

В последно време се говори за прием на месо и месни продукти за закуска, защото това дава необходимото количество енергия и мазнини за тялото. Освен това, тенденцията да се приема месо рано сутрин е оправдана, защото така няма да натрупаме излишни килограми и количеството калории ще бъде изгорено до края на деня.

Консумация на семена и кълнове

Здравословният начин на живот обзема все по-голяма група хора. През последните години се наблюдава тенденцията да се приемат семена и кълнове през целия ден. През 2017-та година се очаква тези съставки да присъстват все по-често и в готвените ястия, като по този начин ги обогатяват допълнително. 

Подкрепи Economic.bg