Лидерът на ЛНР извика Порошенко на дуел

Aко спечеля, силите на АТО напускат Луганска и Донецка народни републики, пише Плотницки

Юмручна дипломация

Лидерът на ЛНР извика Порошенко на дуел
124 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Лидерът на самопровъзгласилата се „Луганска народна република“ (ЛНР) Игор Плотницки изпрати писмо до президента на Украйна Петро Порошенко, в което му предлага да се срещнат в двубой, информира BBC News. 

Той пакетира предложението си за „дуел“ в една патриотична „опаковка“. „Дайте по примера на славянските вождове и славните казашки атамани да се срещнем в двубой. Онзи, който спечели,
да диктува условията си на другата страна“, гласи писмото на Плотницки.

Лидерът на сепаратистите предложи на Порошенко да избере място за провеждането на „дуела“ и му предоставя дори правото за избор на оръжия. „Не възразявам против излъчването му по каквато и да е телевизия, ако го сметнете за възможно... Всяка страна има право да доведе по 10 наблюдатели-секунданти и по 10 представители на медиите, за да се проведе двубоят честно“, предлага още лидерът на ЛНР.

В случай, че победи, сепаратисткият водач предлага своя списък с условия. „Незабавно спиране на бойните действия, извеждане на въоръжените формирования на Украйна извън пределите на административните граници на Луганска и Донецка област (което е в пъти повече от реално намиращата се под контрол на терористите територии – бел. ред.) и начало на преговорите за сключване на мирен договор между Украйна и Донецка и Луганска „народни републики“, гласят условията на Плотницки.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg