LinkedIn открива нови 800 работни места в Ирландия

Компанията строи и нов офис в центъра на Дъблин

LinkedIn открива нови 800 работни места в Ирландия

Снимка: Pixabay

836 ~ 1 мин. четене
LinkedIn, социална мрежа на Microsoft за професионалисти, заяви в четвъртък, че ще добави 800 нови работни места в централа си в Дъблин. Това е поредната технологична компания, която ще увеличи присъствието си в Ирландия. Този ход подчертава атрактивността на държавата въпреки планираното оттегляне на съседна Великобритания от Европейския съюз и забавяне на световния икономически растеж.

Чуждестранните компании са създали едно от всеки десет работни места в страната, като се възползват от ниската ставка на корпоративния данък, който е едва 12.5%.

През август 2016 г. Европейската комисия разпореди на Ирландия да възстанови 13 млрд. евро от Apple поради неправомерно данъчно споразумение, което е дало на компанията нечестно предимство в нарушение на правилата на ЕС за държавна помощ. Но решението не забави темпа, с който мултинационалните компании създават работни места в Ирландия. През миналата година темпът, с който се създаваха нови работни места нараства рекордно, пише Reuters.

Facebook заяви през януари, че тази година ще наеме още 1000 души в Дъблин. Американският производител на облачен софтуер Salesforce заяви също, че планира да добави 1 500 работни места през следващите пет години, което е един от най-големите ангажименти за работа в 70-годишната история на държавната агенция за чуждестранни инвестиции.

Базираната в Калифорния компания LinkedIn, която има повече от 630 милиона абонати по целия свят, заяви, че новите служители ще бъдат базирани в нов офис от 150 000 кв. фута в централната част на Дъблин, като строителството му предстои да приключи до края на следващата година.


Подкрепи Economic.bg