McDonald's прави детското меню по-здравословно

Веригата се опитва да спечели скептично настроените клиенти и родителите

McDonald's прави детското меню по-здравословно

Снимка: McDonald\'s

3101 ~ 1 мин. четене

McDonald's обяви днес значителна промяна в детското си меню Happy Meal и ще го направи по-здравословно. Гигантът в бързото хранене ще въведе промяната в световен мащаб, като намали калориите, натрия, наситените мазнини и захарта в Happy Meal.

Веригата също така ще намали изкуствените съставки и ще направи промени в рекламата на детските менюта.

От юни Happy Meal в САЩ ще съдържа само комбинации от храни с 600 калории или по-малко.

"Така виждаме начин да изразим своята загриженост и да стимулираме избора на по-позитивни решения", заяви пред "Бизнесинсайдър" Джулия Браун от McDonald's, ръководител на глобалното хранене .

Предимно ще бъдат намалени калориите на чийзбургерите и картофките.

Бургерите ще се включват в менюто само при желание на клиентите, т.е. на родителите.

McDonald's също така обяви, че до 2022 г. поне 50% от Happy Meal в менютата ще бъдат с 600 калории или по-малко. Веригата въвежда и следните критерии за храните: до 10% от калориите да са от наситени мазнини, до 650 милиграма натрий и до 10% калории от захар.

Най-голямата верига за бързо хранене в света полага огромни усилия да промени начина, по който хората виждат нейните храни. 

Като майка чувам много коментари от рода на "Ти не ядеш McDonald's, нали?" или "Ти не даваш на детето си McDonald's, нали?", казва Браун и признава, че тези коментари я шокират.

Действително обаче веригата се опитва с големи усилия да убеди скептично настроените, включително много родители, в хранителните и здравословни качества на предлаганите от нея храни.

Подкрепи Economic.bg