Компании раздават безплатна храна на служителите „на първа линия“ в САЩ

В инициативата днес се включва и McDonald’s, като веригата ще участва до 5 май

Компании раздават безплатна храна на служителите „на първа линия“ в САЩ

Снимка: pixabay

508 ~ 1 мин. четене

Веригата за бързо хранене McDonald’s има нов план как да подпомогне хората от „първа линия“ в борбата с коронавируса в САЩ. Компанията обяви, че започва да предоставя безплатно меню, наречено „Благодарим ви“, за всички полицаи, пожарникари и здравни служители, съобщава FOX Business.

Кампанията започва от днес и ще продължи до 5 май. Храната ще е безплатна и ще може да се ползва за закуска, обяд и вечеря и ще може да се вземе от всеки ресторант на територията на САЩ. През месец март ресторантите на McDonald’s затвориха местата за сядане, както и игралните зали с цел спиране на разпространението на Covid-19. Във вторник обаче компанията обяви, че постепенно започва да отваря местата за сядане, защото карантинните мерки в някои щати вече започват да се разхлабват.

Това не е единствената фирма, която предоставя безплатна храна. Веригата за бързо хранене Chipotle също раздава безплатна храна на здравните работници. До 3 май Starbucks пък предлага безплатно кафе на всички служители на спешна помощ, както и на всички здравни работници.

Подкрепи Economic.bg