Microsoft иска да купи Discord срещу 10 млрд. долара

Компанията се стреми да притежава масови платформи за социални медии

Microsoft иска да купи Discord срещу 10 млрд. долара

Снимка: Unsplash

1064 ~ 1 мин. четене

Microsoft Corp води преговори за закупуване на платформа за съобщения Discord срещу повече от 10 млрд. долара, съобщи Bloomberg News, позовавайки се на запознати със сделката. Според тях Discord се стреми да намери потенциални купувачи, а Microsoft е един от тях. Много по-вероятно обаче е компанията да пусне акции на борсата, отколкото да се продава директно на инвеститор.

Вчера VentureBeat съобщи, че Discord проучва евентуална продажба и е в заключителни преговори.

Платформата се оценяваше на около 7 млрд. долара към декември миналата година. Тя се използва от потребителите, за да координират групови дейности, като игри, дискусии и дори виртуални партита.

Microsoft се стреми да засили своето портфолио с видеоигри, придобивайки ZeniMax Media за 7.5 млрд. долара през миналата година.

Пандемията COVID-19 увеличи перспективите на компаниите за видеоигри, тъй като хората си оставаха у дома и играеха такива игри за забавление по време на локдауна.

Имайки предвид богатото портфолио от видеоигри, Microsoft също се стреми да притежава масови платформи за социални медии. Последната му голяма сделка в социалните медии беше придобиването на LinkedIn за 26.2 млрд. долара през 2016 г., докато през септември миналата година офертата за придобиване на активите на приложението TikTok се провали.

Наскоро Financial Times съобщи за интереса на Microsoft към закупуването на платформата Pinterest Inc.

Коментари: 0