Microsoft модернизира визията на Office 365 (видео)

Компанията иска да създава новите функции заедно със своите клиенти

Microsoft модернизира визията на Office 365 (видео)

Снимка: БТА

Microsoft подготвя нова визия за онлайн версията на офис приложенията си – Microsoft 365. Целта на компанията е да улесни работата на милионите си клиенти, пише CNN. 

Една от най-забележимите промени е лентата с инструменти в Word и Outlook. Тя вече ще е събрана само в един ред, като идеята на опростения вид е да помогне на хората да се концентрират върху съдържанието. Засега обаче компанията не се решава да интегрира новия тип лента в останалите си приложения като PowerPoint и Excel. Вероятната причина е, че имат нужда да натрупат още обратна връзка от потребителите. 

Сегашните промени идват именно вследствие на дълги и задълбочени изследвания на мнението на хиляди потребители на уеб версията на Office пакета. 

Що се отнася до Outlook, функцията за търсене например вече ще предлага повече видове резултати, включително команди и контакти. Софтуерът дори е програмиран да прави предложения още преди човек да е започнал да пише в търсачката, като ще се генерират на база на това, върху което се работи в момента. 


Microsoft са преработили и иконките на офис пакета. Прави впечатление, че те са обновени цветово и имат повече контраст. Всички иконки в Office 365 ще се обновят по-късно през лятото.Промените в уеб версията на офис пакета са непрестанни, като сега предстои всеки месец абонатите да виждат нови функции. Идеята на Microsoft е да събира техните реакции и на тази база да сваля, променя или запазва актуализациите. Според компанията това не е тестване на нови функции, а „съвестно създаване с нашите клиенти“. 

Въпреки че компанията видимо се фокусира върху уеб версията Office 365, компанията не се е отказала и от класическия офис пакет. Office 2019 се очаква да излезе по-късно през тази година. 

Към момента Office 365 има 31 млн. клиенти и 135 млн. корпоративни такива. Около 800 млн. души пък използват стандартния Microsoft Office. Промените в уеб версията обаче, логично, няма да са видими за тях.


Коментари: 0