„Мистър и Мисис Икономика” е най-авторитетното отличие за бизнеса

В личен план наградата ми даде малко повече самочувствие, казва носителят на награда \"Мистър и Мисис Икономика 2016\" в категория „ИКТ, Аутсорсинг и Бизнес процеси”

Веселин Тодоров, изпълнителен директор на \"Сиела Норма\" АД:

„Мистър и Мисис Икономика” е най-авторитетното отличие за бизнеса

Снимка: Икономика-Александър Нишков

- Тежи ли наградата "Мистър и Мисис Икономика" и какви отговорности носи?

Наградата се е наложила като най-авторитетното отличие за бизнеса в България. Очевидна е и голямата ѝ популярност, дълго след получаването ѝ познати и бизнес партньори изпращаха поздравленията си.  

- Какво донесе лично на Вас това отличие?

В личен план малко повече самочувствие и повод за оценка и преоценка на постигнатото. Човек често е затрупан от всекидневни ангажименти и забравя да погледне на бизнеса си като страничен наблюдател.

- Какви са качествата, които притежават успешните мениджъри?

Проблемите на мениджърите са разнородни и трудно предсказуеми, възникващи често непредвидено и струпващи се наведнъж. Поради това добрият мениджър трябва да познава добре същината на бизнеса си, да има добри експертни качества, да може да работи с хората, да е комуникативен, да може да работи много и под високо напрежение. Той трябва да е гъвкав и склонен на компромиси, без обаче да нарушава принципите си и бизнес етиката, да е склонен и да отделя време за експертното си усъвършенстване и за анализ на тенденциите за развитие, както и много други качества.

Защо трябва да се награждават успешните бизнес практики?

Защото наградите носят морално удовлетворение на удостоения с наградата, дават позитивен стимул за всички останали, включително формират цялостното позитивно отношение на обществото към бизнеса и предприемачите. 

Коментари: 0