Над 18 млн. за Лудогорец от участието в ШЛ

С приходите от Лига Европа, сумата достига внушителните 25 млн. евро

Над 18 млн. за Лудогорец от участието в ШЛ
168 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Трикратният футболен шампион на България "Лудогорец" е заработил над 18 млн. евро от участието си в Шампионската лига, обяви собственикът на клуба Кирил Домусчиев. През този сезон отборът от Разград най-после успя да влезе в груповата фаза на най-комерсиалния европейски турнир. По думите на собственика на клуба принос за това има и самият той с решението да не продава основните си футболисти през последните сезони.

"От това нещо спечелихме. Мога да ви направя една груба сметка. Преди година или две търпях критики, че не съм продал Марселиньо, че не съм продал не знам си кой. Горе-долу щяхме от продажбата на четири-пет основни играчи да вземем 2-3 млн. евро, вие по медиите да има какво да пишете и миналата година нямаше да сме направили нищо", каза Домусчиев.

"Миналата година само от Шампионска лига и от продажба на билети, фен артикули и т.н. заработихме над 18 млн. евро. Да не говоря за парите от Лига Европа. Ако сложим и парите от Лига Европа, ние имаме над 25 млн. евро приход. Кога щях да ги взема 25 милиона, ако бях продал двама-трима или четирима играчи. Знаете стандартите какви са и какви са парите, които се плащат за играчи от България, особено и на по-значителна възраст", заяви бизнесменът.

Според него цената на футболистите на "Лудогорец" вече се е увеличила. Домусчиев обясни, че приходите ще бъдат насочени към инвестиции в инфраструктурата - стадиона и базите на клуба в Разград.Подкрепи Economic.bg