Най-добрите компании за работа във Великобритания според LinkedIn

В листата попадат все глобални компании, които са лидери в своите сфери

Най-добрите компании за работа във Великобритания според LinkedIn
3548 ~ 3 мин. четене

От производителите на луксозни стоки до консултантски компании, LinkedIn пусна списък на най-търсените работодатели във Великобритания през 2018 г.

Социалната мрежа разкрива първите 20 компании в страната, след като анализира данните, свързани с обхвата на търсенето на работа, ангажираността, интереса към работата и задържането на работниците.

LinkedIn е събрала данни от 24 милиона души от Обединеното кралство, съобщава CNBC.

В листата попадат все глобални компании, които са лидери в своите сфери.

Вижте кои компании попадат в Топ 10:

10. Boston Consulting Group


BCG е световна консултантска фирма за управление и бизнес стратегии. Основана през 1963 г., компанията има над 14 000 служители, офиси в 50 държави и казва, че много от клиентите й се нареждат сред 500-те най-големи корпорации.

9. HSBC


Една от най-големите банкови и финансови групи в света, HSBC има около 38 милиона клиенти сред четирите си основни бизнеса: търговско банкиране, банкиране на дребно и управление на средства, глобално банкиране и пазари и глобално частно банкиране.

Базирана в Лондон, HSBC е основана през 1865 г. и сега има около 3900 офиса в цял свят, както и  малко над 228 000 служители в световен мащаб.

8. EY


Базирана в Лондон, EY (Ърнст енд Янг) е една от "големите четири" счетоводни фирми (останалите са Deloitte, PwC и KPMG). Компанията предлага разнообразни позиции, от стажове до работа на договор и кариера за специалисти по застрахователни, консултантски и данъчни услуги. Има около 250 000 служители по целия свят.

7. Amazon


Глобалният гигант в областта на електронната търговия Amazon, основан през 1994 г. от Джеф Беззос, казва, че неговата мисия е да бъде "най-ориентираната към клиентите компания на Земята" и иска нейните служители да бъдат пионери. Има над 540 000 служители по целия свят.

6. JP Morgan Chase


Финансовият гигант JP Morgan Chase  има над 200 години опит, предлагайки "иновативни финансови решения за потребителите, малките предприятия, корпорациите, правителствата и институциите по целия свят", се казва в профила на компанията в LinkedIn.

Сега тя работи в над 100 държави и е специализирана в потребителското, корпоративното и инвестиционното банкиране, управлението на активи, частното банкиране и търговското банкиране.

5. Kering


Глобалната компания за търговия с луксозни стоки се фокусира върху модата, кожените изделия, бижутата и часовниците. Маркте и дизайнерите на Kering включват Gucci, Bottega Veneta, Сен Лоран, Александър Маккуин, Баленчага, Кристофър Кейн, Мак и Стела Маккартни.

4. Richemont


Швейцарската фирма Richemont е втората по големина компания за луксозни стоки в света след LVMH. Марките, които продава, включват Cartier, Van Cleef & Arpels, Piaget, Baume et Mercier, Chloe и др. Има офиси и магазини в целия свят.

3. McKinsey & Company


Глобалната консултантска фирма McKinsey определя себе си като "доверен съветник на водещите световни компании, правителства и институции". Фирмата работи в повече от 120 града, има над 14 000 консултанти и над 90 години управленско консултиране, което помага на клиентите от публичния и частния сектор да подобрят резултатите си.

2. BBC


Британската компания за радиоразпръскване (BBC) е крепост на британския начин на живот и култура и една от водещите световни телевизии, чиято цел е да "информира, образова и забавлява" със своите услуги по телевизията, радиото и онлайн.

Основана през 1922 г., Би Би Си се финансира главно чрез лицензионна такса, въпреки че е под натиск да намали разходите. Въпреки че други начинания като BBC World Service, BBC World News, BBC Worldwide и BBC Monitoring помагат да се финансират публичните услуги. Тя има над 20 000 служители, работещи предимно в областта на новините.

1. Asos


Онлайн търговецът за мода ASOS се смята за най-желаната компания за работа в Обединеното кралство през 2018 г. Мисията на ASOS е да се превърне в "лидер за пазаруване за любителите на модата сред 20-годишните". Компанията има повече от 3000 служители.Подкрепи Economic.bg