НАП се включи в кампания за финансово ограмотяване

Проектът на „Джуниър Ачийвмънт България“ е насочен към ученици от гимназиите

НАП се включи в кампания за финансово ограмотяване
Националната агенция за приходите (НАП) се включи в стартиралия вчера проект „Практични финанси“, чиято цел е да повиши знания и практическите умения в управлението на личните финанси на ученици от гимназиите.

Проектът се осъществява по инициатива на неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт България“ в партньорство с Министерство на образованието и науката и институционалната подкрепа на НАП, Комисия по финансов надзор (КФН), както и  сдруженията и асоциациите на финансовия сектор в България.

Курсът ще включва традиционни методи на обучение и обучение с дигитални технологии, смесени по начин, който помага на учащите да усвоят материала по-продуктивно.

Повишаването на финансовата и данъчна грамотност на учениците е важна посока за устойчива икономика. Отчитайки този факт НАП реализира образователната си програма „Влез в час с данъците“ от 2013 г. В рамките на проекта данъчни лектори водят учебни часове в средните училища в цялата страна, като се срещат с над 25 000 ученици годишно. От 2016 г. приходната агенция добави напълно нов компонент към проекта си. Това са онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са достъпни безплатно за всички онлайн потребители.
Коментари: 0