NASA ще проверява SpaceX заради \"напушеното\" интервю на Мъск

Подобно поведение кара ръководителите на космическите агенции да помислят дали стандартите за поведение на работното място се спазват

NASA ще проверява SpaceX заради \

Националната авиационна и космическа администрация (NASA) ще провери как Boeing и SpaceX спазват правилата за безопасност на работното място. Това каза говорителят на NASA Уилям Герстенмайер пред The Washington Post.

По думите му проверката ще започне следващата година и ще отнеме месеци, през които експертите на агенцията ще проверят "всичко, което може да засегне безопасността" в компаниите, наети да изпратят хора в Международната космическа станция.

Говорителят отказа да посочи причините за проверките, но заяви, че иска да се увери, че "компаниите спазват изискванията на NASA за безопасност на работното място", включително спазването на забраната за наркотици.

Според източници от вестника, увеличеното внимание на NASA към партньорите се дължи на поведението на ръководителят на SpaceX Илон Мъск. По време на шоу, излъчено по YouTube, Мъск си позволи да пуши марихуана. Подобно поведение кара ръководителите на космическите агенции да мислят дали стандартите за поведение на работното място се спазват в самия SpaceX.

Коментари: 0