Нинова: Не доказахме, че сме различни от статуквото

Негативната кампания срещу ГЕРБ всъщност била „Апартаментгейт“, но БСП не е била инициатор

Нинова: Не доказахме, че сме различни от статуквото
Мислехме,че негативният вот от скандалите в ГЕРБ ще дойде към БСП, но той се изрази в негласуване – знак към всички, че не ни одобряват и легитимират. Това коментира председателят на Столетницата Корнелия Нинова пред bTV по повод загубата на партията ѝ от ГЕРБ на европейските избори.

„Лепна ни се клишето, че кампанията ни е била негативна и че не сме говорили за европейски теми, което не е вярно. Истинската негативна кампания беше „Апартаментгейт“, но не бе инициирана от нас“, обясни Нинова.

„Въпреки многото битки за три години не успяхме да докажем, че сме различни от статуквото“, заяви лидерът на БСП. Тя добави, че е недоволна от загубата и че тя ѝ тежи, но отбеляза, че БСП единствена е увеличила резултата си с 50 хил. гласа в сравнение с предишните избори.

Председателят на БСП коментира и причините за подадената от нея оставка на 28 май по време заседание на Националния съвет. „Оставката е личен акт, взех го сама, сигурно има много хора, които са виновни за тези резултати, но първият носи отговорност. Част от промяната е да покажеш нов морал“, каза тя. Нинова отбеляза, че много хора са я убеждавали да не го прави и по думите ѝ никой по време на прехода не си е подавал оставката за такова нещо.
Коментари: 0