Товарен влак е спрял аварийно край Елин Пелин заради ниските температури

Машинистът е успял да спре влака в участъка между Елин Пелин – Казичене

Товарен влак е спрял аварийно край Елин Пелин заради ниските температури

Снимка: БДЖ

Днес поради ниските температури се е наложило аварийно спиране на товарна композиция с въглища, тръгнала от гара Вакарел в 05.50 ч., съобщи Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) . Локомотивният машинист е уведомил ръководител движение на гара Елин Пелин, че трудно овладява скоростта на влака. 

След това незабавно са уведомени влаковият и старшият диспечер в София, а влакът е насочен към гара Казичене - на закритото за ремонт междугарие Елин Пелин – Казичене. Своевременно са спуснати бариерите на прелез Верила в участъка, след който машинистът успява да спре влака, обясняват от пресцентъра на НКЖИ.

Бързата и адекватна реакция на машиниста, дежурния ръководител движение и влаковите диспечери е осигурила безопасността на движението на влаковете в района и е предотвратила евентуална възможност за инцидент. 

В понеделник от железницата обявиха, че всички влаковете изпълняват безпрепятствено своите задължения и няма проблеми по трасетата, но във вторник някои от пътническите влакове в Североизточните райони на страната бяха спрени заради тежките метеорологични условия. 
Коментари: 0