Нормализира се движението на влакове в страната, обявиха от БДЖ

Все още не се движат влакове по направленията Добрич – Кардам и Самуил – Силистра

Нормализира се движението на влакове в страната, обявиха от БДЖ
След няколко дни, в които имаше огромни закъснения на влакове, бедстващи хора в студените купета и пълна липса на информация, днес Български държавни железници“ (БДЖ) вече съобщава, че движението на влаковете "започва да се нормализира".

По информация на дружеството всички бързи влакове се движат по разписание, но все още не се осъществява превоз по направленията Добрич – Кардам и Самуил – Силистра.

Отменени са и някои пътнически влакове в участъците Бургас-Сливен, Бургас-Карнобат, Карлово-Сливен, Стара Загора-Карлово. Все още има проблеми по трасетата, заради влошената метеорологична обстановка, но към настоящия момент всички други влакове пътуват нормално, а ако има закъснения, те са в рамките на 30-40 минути.

В началото на седмицата, когато всъщност започнаха снеговалежите в страната, от железницата съобщиха, че нямат проблеми с влаковете и всички се движат по разписание. Ден след това бяха отменени композициите в участъците Добрич-Кардам-Добрич, Самуил-Силистра-Самуил, както и два влака между Русе и Шумен. Вчера, 1 март, поради ниските температури се наложи аварийно спиране на товарен влак, тръгнал от гара Вакарел.

Аварийните екипи на дружеството продължават да работят по почистване на мрежата

Коментари: 0